Pravila i uslovi korištenja

Članak 1. Uvod

Stranica www.agent.ba (u daljnjem tekstu: www.agent.ba) u vlasništvu je firme Agent.ba d.o.o. (u daljnjem tekstu: Agent doo). Za vrijeme korištenja www.agent.ba, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uslovi korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Agent doo zadržava pravo promjene ovih Pravila i uslova korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

 

Članak 2. Upotreba i zaštita podataka

Pri korištenju www.agent.ba, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i tačnost podataka koje dajete. www.agent.ba čini sve kako bi zaštitio privatnost osobnih/ličnih podataka oglašivača u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka, te će oni biti korišteni samo u svrhu spajanja oglašivača i korisnika i agencije za promet nekretninama Agent doo. Korištenjem www.agent.ba saglasni ste da podaci/informacije koje ste predali budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresirani, u skladu sa ovim Pravilima i uslovima korištenja. Oglašivač pristaje da njegovu e-mail adresu www.agent.ba upotrijebi u svrhu slanja obavijesti o statusu predanog oglasa, u svrhu dostave računa za eventualno korištenje naprednih usluga, kao i u svrhu slanja ostalih vrsta obavijesti vezanih uz oglas koji je oglašivač predao ili uz samo oglašavanje ili različite ponude kao i da ostaje u trajnom vlasništvu firme Agent doo.

 

Članak 3. Zaštita autorskih prava

Podaci na www.agent.ba su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Autorska prava koja se odnose na www.agent.ba uključuju tekstove, njihovo oblikovanje, slikovne sadržaje i druge grafičke prikaze koji pripadaju www.agent.ba te dozvolu pružatelja usluge i/ili oglašivača. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilima i uslovima korištenja. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka, bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu te podliježete sankcijama. www.agent.ba se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na www.agent.ba

 

Članak 4. Isključenje iz upotrebe, naknada štete

Isključenje iz upotrebe, naknada štete www.agent.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uslove korištenja, na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika. www.agent.ba zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi onog korisnika koji zloupotrebljuje objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi www.agent.ba , a osobito u smislu:

 • kopiranja sadržaja objavljenog na www.agent.ba       i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja
 • lobiranja oglašivača www.agent.ba na oglašavanje na sličnim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira na bilo koji način i nudi im svoje usluge www.agent.ba !, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit.

 

Članak 5. Jamstvo/Garancija

www.agent.ba ne jamči/ne garantuje:

 • tačnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta u njima, kao ni kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga
 • nadležnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i tačnost osobnih podataka oglašivača, koje je isti koristio na ispravan način u poslovanju
 • da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionisati bez prekida u svakom trenutku
 • da će treća strana legalno koristiti stranice aww.agent.ba cijelo vrijeme.

 

Članak 6. Odgovornost

www.agent.ba se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog:

 • korištenja stranice www.agent.ba
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice www.agent.ba
 • informacija na stranici www.agent.ba
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici www.agent.ba
 • upotrebe, nemogućnosti upotrebe ili zloupotrebe bilo koje od gore navedenih stranica.

www.agent.ba ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s www.agent.ba, niti podupiranja takvih stranica od strane www.agent.ba. www.agent.ba može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću www.agent.ba na taj način.

Članak 7. Oglas

Kod predavanja oglasa na www.agent.ba , oglašivač dodjeljuje www.agent.ba pravo da odašilje informacije koje se odnose na proizvod. Strogo je zabranjeno predavanje oglasa na www.agent.ba na bilo koji drugi način osim onog koji je istaknut od strane www.agent.ba. Www.agent.ba ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetnu uslugu radi čega zadržava pravo da uređuje, izmjenjuje ili obriše sve oglase koji ne udovoljavaju tom kriteriju, a posebno u sljedećim slučajevima.

 • kada je oglas predan u krivu rubriku
 • kada je proizvod, opis i/ili cijena u oglasu neispravna i/ili nepotpuna
 • kada proizvod i/ili oglašivač krše autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • kada proizvod može uzrokovati štetu i/ili na bilo koji način prekršiti prava intelektualnog vlasništva nekog drugog
 • kada proizvod i/ili sadržaj oglasa sadrži diskriminirajuće aspekte ili po BiH zakonu nedopuštene i zabranjene materijale
 • kada jedan oglas sadrži više proizvoda ili usluga
 • kada je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema www.agent.ba
 • kada je oglas sumnjiv u smislu oglašavanja ukradene ili ilegalne robe
 • kada je cilj oglasa promovirati poduzeće, direktno ili indirektno
 • ako se radi o duplom oglasu (identičan oglas objavljen više puta, oglašavanje iste nekretnine samo pod izmijenjenim uslovima, npr. cijena, m2,...)
 • kada oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja

 

Članak 8. Količina aktivnih oglasa


Fizička osoba može aktivno imati do 2 oglasa.

Pravne osobe (agencije za promet nekretninama) koje imaju aktivno Premium članstvo mogu imati aktiviran neogranicen broj oglasa tj. Agent doo Mostar!

Članak 9. Sudska nadležnost

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja predmetnih materijala, stvarno je nadležan sud u ¨Mostaru.U Mostaru, Januar 2011.

Ovi uslovi i sadržaj ove stranice podliježu autorskom pravu. Agent d.o.o. Sva prava pridržana.